Asociatia Prietenii Mocanitei

Asociatia Prietenii Mocanitei

Cină în vagonul salon al Mocăniței

Dată: 31 December 2019
O cină altfel! Într-un vagon de cale ferată îngustă, vechi de peste un  secol, o masă de 10 locuri așteaptă gurmanzii dornici de a lua parte
[ Show more ]

1

Galantomi:

Donații:

0 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

O cină altfel! Într-un vagon de cale ferată îngustă, vechi de peste un  secol, o masă de 10 locuri așteaptă gurmanzii dornici de a lua parte la  o cină într-un mediu de clasă al sfârșitului de secol 19.

Cina este organizată de către voluntarii asociației Prietenii Mocăniței,  în parteneriat cu restaurantul Syndicat Gourmet din Sibiu, iar meniul este preparat de către renumitul Chef Bebeșelea, cu ingrediente  proaspete procurate din satele de pe traseul Mocăniței. Masa se va servi în superbul vagon-salon al Mocăniței, produs în anul 1880 în Elveția.  Cina va avea loc vineri, 6 septembrie, începând cu ora 19:00, în  mijlocul naturii, între stațiile Cornățel și Hosman.

Meniul imaginat de Chef Bebeșelea:
Starter: gustare de sezon - pâine cu vinete, roșii, pastă de slănină
Starter vegetarian: balmoș cu salată de frunze sălbatice și jintiță
Fel principal: Pulpă de oaie la grătar cu legume și sos de vinete și roșii
Fel vegetarian: Ardei copt cu brânză de capră și roșii cu busuioc
Desert: Dovleac copt, zăr caramelizat, spumă de urdă, hencleș, fructe de sezon
Băuturi: Vin Carasia Blanc de Blancs, Negru de Drăgășani, Theresia Riesling, gin tonic cu rabarbăr.

Acțiunea este o strângere de fonduri pentru achiziția primei locomotive pentru Mocănița dintre Sibiu și Agnita, în cadrul proiectului de  reabilitare și repunere în circulație a Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului, demarat și implementat exclusiv de către voluntari. Rezervarea unui loc se face printr-o donație de 300 de lei.